Mikä SaferGlobe?

SaferGlobe on riippumaton suomalainen ajatushautomo, joka tuottaa tietoa ja kehittää työvälineitä kestävän rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi.

Tuotamme tietoa, selvityksiä, koulutuksia sekä verkkosovelluksia rauhan ja laajan turvallisuuden kysymyksistä. Asiantuntijoitamme haastatellaan ja heidän tietotaitoaan hyödynnetään sekä mediassa että niin kotimaisessa kuin ulkomaisessakin päätöksenteossa.

Selvitämme rauhaan ja turvallisuuteen kohdistuvia uhkia ja niiden syitä sekä tarjoamme konkreettisia välineitä rauhan ja turvallisuuden edistämiseksi. Organisaatiomme rakenne on kevyt ja joustava, ja tuomme eri alojen asiantuntijoita yhteen uusien ratkaisujen luomiseksi. Kansainvälinen yhteistyö on meille tärkeää ja olemme mukana ‘EU Non-Proliferation and Disarmament Consortium’ ja ‘OSCE Network of Think Tanks and Academic Institutions’ -verkostoissa. Kansainvälisten organisaatioiden lisäksi yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa julkinen hallinto, yritykset ja kansalaisjärjestöt.

Projektimme ovat käsitelleet esimerkiksi EU:n kriisinhallinnan tehokkuutta ja kehittämistä, yritysten toimintaa haurailla alueilla, EU:n turvapaikkapolitiikkaa laajan turvallisuuden näkökulmasta, työttömyyden merkitystä turvallisuusnäkökulmasta sekä asevalvontaa ja asevientiä.


Lataa esite (pdf)