Keitä olemme?

Toimisto

Maria Mekri
Toiminnanjohtaja

Maria Mekri  on SaferGloben toiminnanjohtaja. Marialla on vahva akateeminen tausta kansainvälisestä politiikasta Cambridgen ja Brandeis’in yliopistoista sekä kansainvälisestä yritystoiminnasta HaagaHeliasta. Maria on myös IECEU-projektin Conceptual Framework Manager, GAP (Gaming for Peace) Advisory Boardissa sekä vara-asiantuntijajäsen Kehityspoliittisessa toimikunnassa (erityisesti Yritykset ja Kehitys-ryhmässä).

Hän on saanut siviilikriisinhallinnan koulutuksen ja osallistunut Liberian vakauttamiseen. Hän on myös toiminut pitkään neuvottelutaitojen kouluttajana suomalaisille yrityksille.

Marian erityisasiantuntemusta ovat poliittisten riskien analyysi sekä yritystoiminnan ja kehitysavun toteuttaminen kriisialttiilla alueilla. Jos tarvitset näiden alojen asiantuntijaa, ole yhteydessä Mariaan.

 

 

Eetu Kreivi
eetu.kreivi@
Arms Trade Transfer

Elli Kytömäki
elli.kytomaki@
Asevalvonta, asevalvontasopimus

Johannes Lehtinen
johannes.lehtinen@
EU, demokratia ja turvallisuus

Kari Paasonen
kari.paasonen@
Empiirinen ja kvantitatiivinen tutkimus ja tiedon visualisoiminen

Kari Paasonen on ollut tutkijana SaferGlobella vuodesta 2014. Hän on toiminut ajatushautomon projekteissa, jotka ovat käsitelleet työttömyyden ja turvattomuuden yhteyttä, Euroopan maiden asekappaa, EU:n turvallisuusympäristöä, EU:n kriisinhallinnan kyvykkyyksiä (IECEU-hanke) sekä tiedon esittämistä interaktiivisilla kartoilla. Paasonen on kiinnostunut erityisesti siitä, mitä empiiristä näyttöä aseellisiin konflikteihin ja poliittiseen väkivaltaan johtavista tekijöistä on olemassa. Hän on suuntautunut kvantitatiiviseen ja tilastolliseen tutkimukseen ja perehtynyt tiedon visualisoimiseen.

Paasonen on myös toiminut SaferGloben julkaiseman Suomen asevalvontaraportin päätoimittajana. Syksyllä 2015 Paasonen oli EAPPI-ihmisoikeustarkkailijana Palestiinassa. Aiemmin hän on toiminut muun muassa tutkimusavustajana Oslon rauhantutkimusinstituutissa PRIOssa. Koulutukseltaan Paasonen on filosofian maisteri pääaineena maantiede.

Jarmo Pykälä
jarmo.pykala@
Asevalvonta, asevalvontatietokanta

Mirva Salminen
mirva.salminen@
Muuttuvan turvallisuuden asiantuntija

YTM Mirva Salminen työskentelee tutkijana Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa. Hänen tämänhetkinen tutkimusprojektinsa keskittyy digitalisaatioon ja kyberturvallisuuteen Euroopan pohjoisilla alueilla. Samalla Salminen valmistelee turvallisuuden kaupallistumista ja kyberturvallisuutta käsittelevää väitöskirjaa Lapin yliopistoon – aiheista hän on kirjoittanut tärkeimmät julkaisunsakin. Ennen nykyistä tehtäväänsä Salminen on työskennellyt tutkijana / asiantuntijana turvallisuuteen liittyvissä projekteissa niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Opintonsa hän on Suomen ohella suorittanut Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

SaferGloben toiminnassa Salminen on ollut mukana vuodesta 2010 lähtien. Hallituksen jäseneksi hänet valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. SaferGloben projekteista Salminen on ollut vahvimmin mukana IECEU-hankkeessa kehittämässä tutkimusviitekehystä Euroopan Unionin kriisinhallinnan kyvykkyyksien vertailemiseksi. Fellows-verkostossa hänen laaja-alaista osaamistaan voidaan hyödyntää muuttuvan turvallisuuden monilla osa-alueilla.

Timmy Trümpler
timmy.truempler@
EU:n asekauppa