Toimisto

Maria Mekri

Toiminnanjohtaja

Maria Mekri on SaferGloben toiminnanjohtaja. Marialla on vahva akateeminen tausta kansainvälisestä politiikasta Cambridgen ja Brandeis’in yliopistoista sekä kansainvälisestä yritystoiminnasta HaagaHeliasta. Maria on ollut myös IECEU-projektin Conceptual Framework Manager, GAP (Gaming for Peace) Advisory Boardissa sekä vara-asiantuntijajäsen Kehityspoliittisessa toimikunnassa (erityisesti Yritykset ja Kehitys-ryhmässä).

Hän on saanut siviilikriisinhallinnan koulutuksen ja osallistunut Liberian vakauttamiseen. Hän on myös toiminut pitkään neuvottelutaitojen kouluttajana suomalaisille yrityksille. Marian erityisasiantuntemusta ovat hauraat alueet, arviointi, rauhan teknologiat, yritystoiminnan ja kehitysavun toteuttaminen kriisialttiilla alueilla.

Lisa Glybchenko

Vieraileva tutkija

Lisa Glybchenko on rauhanrakentaja, taiteilija ja tällä hetkellä väitöskirjatutkija, joka työskentelee väitöskirjahankkeessaan "Visual Peacetech: Digital Visual Images as Security-Building Tools" Tampereen yliopistossa. Tutkimustyössään Lisa tutkii rauhan ja turvallisuuden digitaalista visuaalisuutta, virtuaalitodellisuusteknologioiden kokonaisvaltaista käyttäjäkokemuksen suunnittelua rauhanrakentamisen välineinä sekä lisätyn todellisuuden teknologioiden mahdollisuuksia lisätä ja monipuolistaa osallistumista rauhanrakentamiseen. Lisa teki yhteistyötä myös Leedsin yliopistossa (Iso-Britannia) sijaitsevan kansainvälisen taidepohjaisen Changing The Story -tutkimushankkeen kanssa, jossa hän ohjasi nuorisotutkimusneuvoston jäseniä, loi värityskirjan/näyttelyn ja sai liikkuvuusrahoituksen videotaiteen luomiseen "Searching for peace: art, genocide and memory in 2022 Ukraine and 1992-1995 Bosnia and Herzegovina". Lisan tutkimustyötä inspiroi hänen rauhanrakentamistyötänsä. SaferGlobessa hän keskittyy rauhanteknologioden mahdollisuuksiin rauhanrakentamisessa.