Suomen asevienti 2012

Tiivistelmä
Vuosittainen Suomen asevientiraportti kertoo asekaupan ja asevalvonnan kehityksestä. Kansi_ase2012_webSen tutkimuksiin perustuen on kerrottu muun muassa kranaatinheitinkaupasta Saudi-Arabiaan ja aselastista Bahrainiin sekä eläkevarojen sijoittamisesta ydinaseiden valmistamiseen.

Vuoden 2012 raportti tarkastelee joukkojenhallintaa, koska laajamittaiset mielenosoitukset ja protestit olivat vuoden aikana näkyvästi esillä maailmalla. Raportissa kerrotaan suomalaisesta joukkojenhallinnasta koti- ja ulkomailla sekä joukkojenhallintavälineiden viennistä. Viime raportissa kerroimme aseviennistä Saudi-Arabiaan, Bahrainiin sekä Kazakstaniin ja nyt tarkastelemme niitä uudelleen selvittäen miten Arabikevät vaikutti Suomen asevientiin.

Saatavuus: Lue sähköisenä.

Suomen asevienti 2012 – Teemana joukkojenhallinta / Tekijä(t): Johannes Lehtinen, Timmy Trümpler, Elli Kytömäki, Honna Marttila, Anne Koivula, Jarmo Pykälä ja Paavo J. Teittinen / Sarja: Asevientiraportti / Kustantaja: SaferGlobe Finland / Sivuja: 28 / Julkaisuvuosi: 2013  / Ulkoasu: Vihko A4, väri / ISBN: 978-952-6679-02-0 (nid.)

Tämä on viimeinen numero Suomen asevientiä. Julkaisusarjan nimi muutettiin Suomen asevalvontaraportiksi ja samalla myös vuosinumerointi muuttui niin, että vuotta 2013 käsittelevä numero ilmestyi nimellä 2014. Voit tutustua raporttiin täällä.