Koulutusta konfliktisensitiivisistä työtavoista

Aika: 24.11.2015 | 15.30 – 18.00
Osoite: Kepan Dialogi-koulutustila, Elimäenkatu 25-27 (6. krs)
Paikkakunta: Helsinki
Maksu: Tapahtuma on ilmainen
Järjestäjätaho: SaferGlobe Finland ry
Lisätiedot: konfliktikompassi@saferglobe.fi tai koulutussihteeri@kepa.fi
Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen: 17.11. mennessä

Koulutuksen tiedot Facebookissa.

Tiesitkö, että arviolta miljardi ihmistä asuu haurailla alueilla eli alueilla, joilla valtioiden resurssit ja toimintakyky ovat heikot? Tiesitkö, että yhä useampi suomalainen yritys ja järjestö harjoittaa toimintaa tällaisilla alueilla? Haurailla alueilla jo yksittäinen ja merkityksettömältä vaikuttava tapahtuma voi eskaloitua väkivaltaiseksi konfliktiksi. Samaan aikaan näillä alueilla on myös paljon käyttämätöntä potentiaalia ja mahdollisuuksia kehittyä kohti vakaampaa ja demokraattisempaa valtiota.

Me tarjoamme koulutusta tukemaan järjestönne valmiuksia suunnitella ja harjoittaa toimintaa haurailla alueilla. Koulutus on maksuton.

Koulutuksen tavoitteena on tukea järjestöjä konfliktisensitiivisten toimintamallien omaksumisessa. Koulutus koostuu ennakkotehtävästä sekä varsinaisesta koulutusosiosta, jossa korostuvat käytännönläheisyys, interaktiivisuus ja keskustelut. Ennakkotehtävä lähetetään sähköisesti kaikille ilmoittautuneille.

Koulutuksen aikana pohdimme mitä huolia ja hyötyjä haurailla alueilla toimimiseen liittyy ja miksi toiminta haurailla alueilla kannattaa niin järjestöjen kuin yritysten näkökulmasta. Lisäksi käymme läpi haurailla alueilla toimimiseen liittyviä keskeisiä käsitteitä kuten vastuullisuuden, riskienhallinnan ja konfliktisensitiivisyyden käsitteet ja teemme käytännön skenaarioharjoituksen.

Koulutus on osa ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövarojen tukemaa ”Vakauttavaa kehitystä hauraisiin valtioihin” -hanketta. Hankkeen toteuttava SaferGlobe Finland ry on tutkimusverkosto, joka tuottaa korkeatasoista tutkimusta ja asiantuntijapalveluita kestävän rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.”