Tuore tutkimusartikkeli valottaa työttömyyden merkitystä arabikevään taustalla

Kansainvälinen tieteellinen aikakauslehti Peace Economics, Peace Science and Public Policy julkaisi joulukuun lopussa SaferGloben toiminnanjohtajan sijaisen Kari Paasosen tutkimusartikkelin Are the unhappy unemployed to blame for unrest? Scrutinising participation in the Arab Spring uprisings.

Julkaistun tutkimuksen mukaan työttömyyden rooli arabikevään taustalla ei vaikuta niin keskeiseltä, kun yleisesti on oletettu. Tutkimustulokset osoittavat, että työttömät eivät osallistuneet työllisiä useammin arabikevään protesteihin tai ylipäänsä protesteihin arabimaissa. Joissain tapauksissa työttömät ovat olleet työllisiä passiivisempia protestoijia. Tulokset perustuvat Arabibarometri ja World Values Survey -kyselyaineistoihin, joista on tarkasteltu yhteensä noin 25 000 vastaajaa.

Artikkeli on vapaasti luettavissa lehden sivuilla osoitteessa https://www.degruyter.com/view/journals/peps/26/1/article-20190007.xml .

SaferGloben lehdistötiedote julkaisusta löytyy täältä.

Kuva: Mielenosoittajia vaatimassa hallinnon ja presidentti Mubarakin eroa helmikuussa 2011 Egyptissä Kairon Tahririn aukiolla. Kuvan lähde: Wikimedia Commons, CC BY 2.0