SaferGlobe Finland ottaa käyttöön uuden nimen ja nimittää uusia luottamushenkilöitä

SaferGloben toiminta on kasvanut merkittävästi muutamassa viime vuodessa yli 50 jäsenen ja useiden tutkimushankkeiden tutkimusverkostoksi. Toiminnan kehittämiseksi SaferGlobessa tehdään organisaatiomuutos ja vahvistetaan toimintaa uusilla vastuuhenkilöillä sekä otetaan käyttöön uusi nimi. Muutokset astuvat voimaan 1.1.2014.

SaferGlobe Finland vaihtaa nimekseen SaferGlobe. ”Entinen nimi johti usein käsitykseen organisaatiosta kansainvälisen järjestön Suomen osastona, vaikka se on täysin suomalainen innovaatio ja uusi tapa yhdistää tutkimus kestävän rauhan ja turvallisuuden rakentamiseen”, sanoo SaferGloben toiminnanjohtaja Jarmo Pykälä.

SaferGloben toiminnanjohtajana jatkaa Jarmo Pykälä ja tutkimustoiminnan laadusta ja kehittämisestä vastaavana tutkimusjohtajana Maria Mekri. Verkoston toiminta on organisoitu rauhan tukemisen ja asevaraisen turvallisuuden tiimeihin, joiden vetäjinä aloittavat Sini Castrén ja Johannes Lehtinen.

”SaferGlobe on perustettu tuottamaan tietoa ja asiantuntijapalveluita kestävän rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Olemme esimerkiksi kehittäneet asevalvontaa ja tukeneet Afganistanissa palvelevien asiantuntijoiden työtä julkaisemalla kenttätyötä helpottavan maaoppaan”, sanoo tutkimusjohtaja Maria Mekri.

Tutkimustoiminnan strategista suunnittelua ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta ohjaavaan neuvottelukuntaan on nimetty Moaffak Ahmed, Janne Hukkinen, Pirkko Lahti, Paul Lillrank, Arto Nokkala, Jarna Petman, Kari Välimäki ja Veli-Matti Värri. Mukana jatkavat Tarja Cronberg, Pirjo Jukarainen ja Ari Kerkkänen.

SaferGlobe tuottaa tietoa ja asiantuntijapalveluita kestävän rauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Se rahoittaa toimintansa itse muun muassa palvelu- ja julkaisumyynnillä sekä hankeavustuksilla. Voit tukea työtämme ostamalla julkaisuja ja liittymällä kannatusjäseneksi verkkokaupassamme.