SaferGlobe, CMC Finland ja Laurea mukana ”Effectiveness of Peace Operations” -verkostossa

Kuva: Wikimedia Commons

Kolme suomalaista toimijaa, SaferGlobe, CMC Finland ja Laurea, ovat mukana Norjan ulkopoliittisen instituutin koordinoimassa ’Effectiveness of Peace Operations’ -verkostossa, jonka tarkoituksena on mitata rauhanturvaamisen tehokkuutta. Norjan ulkoministeriö on myöntänyt EPON-verkostolle NORGLOBAL-rahoitusta noin 730 000 euroa vuosille 2019–2022.

Ajatushautomo SaferGlobe rakentaa suomalaisen IT-talo Futuricen ja saksalaisen kriisinhallintakeskuksen ZIF:n (Center for International Peace Operations in Berlin) kanssa verkkotyökalua verkoston viestinnän tueksi. Työkalun tarkoituksena on selkeyttää rauhanturvaamisen eri ulottuvuuksien hahmottamista.

Paineita rauhanturvaamisen kehittämiselle ja vaikuttavuuden arvioinnille ovat kasvattaneet resurssien tiukentuminen ja turvallisuusuhkien monimutkaistuminen. Verkosto tekee uraauurtavaa työtä, jonka myötä miljoonien konfliktien keskellä elävien ihmisten elinympäristö voi rauhoittua. Jo alkumetreillään verkosto on saanut osakseen huomiota useilta kansainvälisiltä tahoilta, erityisesti YK:lta, EU:lta ja Afrikan unionilta.

“Tämä on hieno mahdollisuus tuoda suomalaista kokonaisturvallisuuden ja rauhanteknologian osaamista näin isoon projektiin. Näin olemme myös muuttamassa maailmaa”, sanoo SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri.

Lisätietoja:

Maria Mekri, toiminnanjohtaja, SaferGlobe, maria.mekri@saferglobe.fi