Ase- ja sopimusvalvonta

SaferGlobe aloitti tutkimustoimintansa keskittymällä ase- ja sopimusvalvontaan liittyviin kysymyksiin. Ajatushautomo julkaisee vuosittaisen asevalvontaraportin, joka luo katsauksen Suomen toimintaan asevalvonnan alalla sekä Suomen asevientiin ja asetuontiin. Raportissa esitellään myös tärkeimmät asevalvonnassa ja asekaupassa tapahtuneet kansainväliset kehitykset. Raportin taustalla keskeisenä ajatuksena on, että konflikteja voidaan ennaltaehkäistä valvomalla ja rajoittamalla asekauppaa ja sotilaallista toimintaa.

Asevalvontaraportti on ollut kiitetty ja viitattu julkaisu, joka on tuonut SaferGlobelle aseman alan merkittävänä ja tunnettuna asiantuntijana. SaferGlobe jatkaa tutkimustaan ase- ja sopimusvalvontaan liittyvissä kysymyksissä ja julkaisee vuosittaisen asevalvontaraportin ja sen lisäksi muita aiheeseen liittyviä selvityksiä. SaferGlobe voi selvittää esimerkiksi, miten Suomi ja muut valtiot noudattavat kansainvälisiä asevalvontasopimuksia, miten asevalvonnan lainsäädäntö kehittyy ja miten laitonta asekauppaa konfliktialueilla voidaan parhaiten ehkäistä.

Vuodesta 2017 SaferGloben asevalvontaraportti on julkaistu digitalisoituna ja se löytyy osoitteesta www.armscontrol.saferglobe.fi .

Muut aiheeseen liittyvä julkaisumme löytyvät julkaisuarkistostamme.