Palkinto jaettiin Suomen YK-nuorten järjestämän Nuorten YK-viikon seminaarin yhteydessä keskiviikkona 21.9.2022 Tampereen yliopiston rauhantutkimuslaitoksella Taprissa.
Anatol Rapoport -rauhantutkimusrahasto jakaa Rapoport-palkinnon tai kunniamaininnan korkeakoulutasoiselle lopputyölle. Myöntämisperusteissa arvioidaan työn tieteellisiä ansioita, monitieteellistä tutkimusotetta, työn sovellettavuutta käytäntöön sekä tulevaisuuteen katsovaa, rauhaa uudistavaa näkemystä.
Camilla Ojalan Helsingin yliopistoon tekemä lopputyö oli aiheesta Youth-led Interfaith Dialogue in Building Positive Peace: Case study of Together for Finland. Lopputyö on luettavissa tästä.
Teemu Vaarakallion Science Po-yliopistoon tekemä lopputyö oli aiheesta Climate Security – Climate Justice Nexus: Exploring the Implications of Climate Securities on the Recognitive Basis of Justice.
Vuonna 2022 saajaksi ehdotettiin lopputyöntekijöitä kaikkiaan seitsemästä koti- ja ulkomaisesta yliopistosta. Kunniamaininnat ovat suuruudeltaan 500 euroa.
Palkinto jaetaan yhteistyössä rauhan ja turvallisuuden ajatushautomo SaferGloben kanssa.
Palkinto jaettiin Suomen YK-nuorten järjestämän Nuorten YK-viikon seminaarin yhteydessä keskiviikkona 21.9.2022 Tampereen yliopiston rauhantutkimuslaitoksella Taprissa.
Lisätietoja rahastosta ja Leo Mechelin Säätiöstä: https://leomechelinsaatio.fi
Anatoli Rapoport -rauhantutkimusrahasto tukee monitieteellistä rauhantutkimusta ja tutkimustiedon julkistamista. Rahasto on Leo Mechelin säätiön yhteydessä toimiva nimikkorahasto. Sen peruspääomana ovat neljältä rauhantutkimusta arvostavalta yksityishenkilöltä vuonna 2020 saadut lahjoitukset. Rahaston tavoitteena on tulla merkittäväksi suomalaisen rauhantutkimuksen tukijaksi ja se ottaa vastaan lahjoituksia pääomansa kartuttamiseksi.