Asiantuntijat

mekri_maria200pxMaria Mekri  on SaferGloben toiminnanjohtaja. Marialla on vahva akateeminen tausta kansainvälisestä politiikasta Cambridgen ja Brandeis’in yliopistoista. Hän on saanut siviilikriisinhallinnan koulutuksen ja osallistunut Liberian vakauttamiseen. Hän on myös toiminut pitkään neuvottelutaitojen kouluttajana suomalaisille yrityksille. Tällä hetkellä hän tekee harrastuksenaan IBMA-tutkintoa Haaga-Heliassa.

Marian erityisasiantuntemusta ovat poliittisten riskien analyysi sekä yritystoiminnan ja kehitysavun toteuttaminen kriisialttiilla alueilla. Jos tarvitset näiden alojen asiantuntijaa, ole yhteydessä Mariaan.


Lehtinen_Johannes200pxJohannes Lehtinen aloitti tiiminvetäjä keväällä 2013 koordinoiden tutkimusverkoston asekauppaan, asevarusteluun ja turvallisuuspolitiikkaan kohdistuvaa tutkimusta. Lehtinen on ollut aktiivisesti mukana vuodesta 2011 lähtien ja toimittanut muun muassa ”Muuttuva Asekauppa”- julkaisun ja Suomen Asevientiraportin 2012.

 


Timmy Trümpler on toiminut tutkijanamme vuodesta 2010 lähtien. Hän on kirjoittanut EU:n siviilikriisinhallinnasta ja muun muassa toimittanut Afganistan -kenttäopaskirjan.

Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Eurooppalainen Suomi -järjestön sekä Association of the Castles and Museums around the Baltic Sea -järjestön kansainvälisissä projekteissa. SaferGloben lisäksi hän on työskennellyt saksalaisen Konsortium Ziviler Friedensdienstin tietokantahankkeessa ja saksalaisen Gesellschaft für internationale Zusammenarbeitin (GIZ) rauhanhankkeessa Nepalissa.

Trümpler on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Tampereen yliopistossa pääaineenaan yleinen historia sekä master of arts tutkinnon humanitaarisessa avussa Bochumin yliopistossa Saksassa. Vapaa-aikanaan hän lukee ja liikkuu paljon, soittaa kitaraa sekä viettää aikaa perheensä kanssa.


kari_paasonen

Kari Paasonen on ollut SaferGlobe-tutkimusverkoston jäsen vuodesta 2013. Keväällä 2014 hän toimi tutkimusverkostossa hankekoordinaattorina projektissa, joka tarkasteli, miten interaktiivisia karttoja voitaisiin hyödyntää Somalian konfliktin ymmärtämisessä. Hän toimii Suomen asevalvontaraportin päätoimittajana vuonna 2016.

Paasonen on kiinnostunut erityisesti siitä, mitkä tekijät johtavat aseellisiin konflikteihin ja poliittiseen väkivaltaan.

Syksyllä 2015 Paasonen oli kolme kuukautta EAPPI-ihmisoikeustarkkailijana Palestiinassa. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa tutkimusavustajana Oslon rauhantutkimusinstituutissa PRIOssa.


SaferGlobe-tutkimusverkosto on liittynyt YK:n päätöslauselmaa 1325 Naiset, rauha ja turvallisuus tukevaan aloitteeseen, joka pyrkii edistämään tasa-arvon toteutumista turvallisuuspolitiikan suunnittelussa, päätöksenteossa ja toteutuksessa. Paneelikeskustelupyyntöjä lähetettäessä pyydämme huomioimaan, että miespuoleiset asiantuntijamme osallistuvat mielellään tilaisuuksiin, jotka edistävät päätöslauselman toteutumista myös Suomessa. Lisätietoja aloitteesta ja sen taustoista löydät täältä.