Hallitus

Tanja Tamminen

Hallituksen puheenjohtaja

Tanja Tamminen, valtiotieteen tohtori Pariisin Sciences Po’sta, on Itä-Euroopan ja Kaakkois-Euroopan alueasiantuntija. Hän väitteli tohtoriksi keväällä 2009 ja käsitteli väitöskirjassaan mm. EU:n laajentumispolitiikan sekä turvallisuuspolitiikan kysymyksiä Balkanilla. Tamminen on Turun yliopiston Poliittisen historian dosentti erityisalanaan Euroopan turvallisuuskysymykset. Hän on mm. johtanut jäätyneitä konflikteja tutkivaa ryhmää Saksan Itä- ja Kaakkois-Euroopan tutkimusinstituutissa (Leibniz-Institute for East and Southeast European Studies) Regensburgissa. Tamminen on työskennellyt kolme kertaa EU:n siviilikriisinhallintamissioilla, mm. EU:n neuvoa-antavassa operaatiossa Ukrainassa (EUAM Ukraine) hän toimi suunnittelu, koordinaatio- ja yhteistyöosaston päällikkönä ja EU:n Kosovon missiolla (EULEX Kosovo) poliittisena neuvonantajana. Hän on toiminut myös asiantuntijatehtävissä Suomen ulkoministeriössä ja Ulkopoliittisessa instituutissa, sekä kehittänyt Suomen kontekstiin sopivia korruptioindikaattoreita Poliisiammattikorkeakoululla. Tamminen on RIOC ryn hallituksen puheenjohtaja, ja entinen TI Suomen vara-puheenjohtaja. Hän on käsitellyt julkaisuissaan järjestäytyneen rikollisuuden lisäksi mm. EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksiä sekä Balkanin politiikkaa. Tällä hetkellä Tamminen vetää Brysselissä EU-rahotteista hanketta EU4Dialogue: Supporting Understanding Between Conflict Parties.

Helka Lamminkoski

Hallituksen varapuheenjohtaja

Helka Lamminkoski työskentelee konsulttina asiantuntijayritys Finnish Consulting Group Oy:ssä, ja on osallistunut useisiin arviointi- ja selvityshankkeisiin sekä strategiakonsultaatioihin. Helkalla on rauhan- ja konfliktintutkimuksen maisterin tutkinto Lontoon yliopiston School of Oriental and African Studies (SOAS) -yliopistosta, ja alempi korkeakoulututkinto Uumajan yliopistosta, erikoistuen kansainväliseen kriisin- ja konfliktinhallintaan. Helka on työskennellyt erilaisissa kansalaisjärjestöjen ja valtion hallinnon tehtävissä Suomessa ja ulkomailla.

Yeti Kakko

Hallituksen jäsen

Johannes Lehtinen

Hallituksen jäsen

Johannes Lehtinen on väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa. Hän on aikaisemmin toiminut SaferGlobessa tutkijana ja projektikoordinaattorina ja muun muassa toimittanut Suomen Asevalvontaraporttia. Lisäksi hän on työskennellyt Ulkopoliittisessa instituutissa ja Tampereen rauhan- ja konfliktintutkimuskeskuksessa TAPRI:ssa. Hän kuuluu The Ulkopolitist verkkojulkaisun toimituskuntaan. Hänellä on kokemusta luottamustoimista kansalaisjärjestöistä ja yliopistohallinnosta muun muassa Tampereen yliopiston hallituksesta. Hänen tutkimusintressinsä koskevat Euroopan integraatiota, demokratiakehitystä EU:ssa, eurooppalaista turvallisuuspolitiikkaa ja asevientiä.

Timmy Trumpler

Hallituksen jäsen

Jyri Wuorisalo

Hallituksen jäsen

Jyri Wuorisalo toimii inhimillisen turvallisuuden asiantuntijana ja verkostokoordinaattorina kansallisessa Human Security Finland -verkostossa. Verkosto edistää yritysten osallistumista kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden rakentamiseen kehitysmaissa ja kriisialueilla. Human Security Finland verkottaa yrityksiä, korkeakouluja, tutkimuslaitoksia, järjestöjä ja viranomaisia yhteistyöhön kriisiliiketoiminnan palvelujen kehittämiseksi. Wuorisalo on toiminut sekä yrittäjänä että yrityskehittäjänä kriisiliiketoiminnan saralla lähes 20 vuotta. EU palkitsi Human Security Finland -verkoston eurooppalaisen yrittäjyyden edistämispalkinnolla syksyllä 2016.

Maija Lähteenkorva

Hallituksen varajäsen

Maija Lähteenkorva on väitöskirjatutkija ja yliopisto opettaja Jyväskylä yliopistossa, erikoistuen yritysten vastuullisuuteen sekä kolmannen sektorin ja yritysten yhteistyöhön. Maijalla on ympäristöjohtamisen maisterin tutkinto Jyväskylän yliopistosta, sekä alempi korkeakoulututkinto liiketaloudesta sekä venäjän kielestä Glasgow’n yliopistosta. Akateemisen uran lisäksi, Maija on työskennellyt erilaisten projektien parissa yksityisellä sekä julkisella puolella. Tämä lisäksi Maijalla on kattava kokemus järjestötyöskentelystä tutkijana, hallituksen jäsenenä sekä vapaaehtoisena niin Suomessa kuin ulkomailla. Maija liittyi SaferGloben jäseneksi vuonna 2021 ja on ollut hallituksen varajäsen vuodesta 2022 lähtien.

Johannes Puukki

Hallituksen varajäsen

Johannes Puukki on suomalainen diplomaatti. Puukki työskentelee tällä hetkellä Venäjällä Pietarin-pääkonsulaatin Petroskoin-toimipisteen päällikkönä. Puukki on istunut SaferGloben hallituksessa varsinaisena jäsenenä ja nyttemmin varajäsenenä vuodesta 2018. Ennen nykyisiä tehtäviään Petroskoissa Puukki työskenteli ulkoministeriön kehityspoliittisella osastolla kestävän kehityksen vastuuvirkamiehenä. Ennen diplomaatin uraa Puukki työskenteli mm. ihmisoikeustarkkailijana Palestiinassa ja muuttoliikekysymysten parissa Maahanmuuttovirastossa Helsingissä sekä EU:n turvapaikka-asioiden tukiviraston erityisasiantuntijana Ateenassa. Puukki on valmistunut Maastrichtin yliopistosta oikeustieteen maisterin tutkintoon (LL.M) vuonna 2015.